Șeful Legislativului propune: „Fără permis de conducere și pieton pe viață”

Imagine simbol, sursa: realitatea.md

Șefii fracțiunilor parlamentare dar și speakerul Igor Grosu au prezentat astăzi, 7 septembrie, prioritățile sesiunii de toamnă 2023. Printre priorități se numără și multitudinea de accidente rutiere soldate cu decese și persoane traumate care sau produs în 2023.

În acest context Igor Grosu a venit cu o reacție la acest subiect. „Fără permis de conducere și pieton pe viață”. Așa sună sugestia șefului Legislativului adresată factorilor de decizie de la care cere să fie înăsprită legea pentru cei care provoacă accidente rutiere. Grosu s-a referit la șoferii care urcă la volan în stare de ebrietate sau conduc automobilul cu exces de viteză.

Tot în cadrul ședinței, acesta a îndemnat deputații din comisia parlamentară de specialitate să inițieze discuții cu cei din domeniu.

”Pierdem vieți omenești. E o tragedie pentru familii și pentru noi toți. Organizați o audiere. Invitați toate instituțiile, de la cei care-i formează, cei care- examinează, care-i monitorizează în trafic, care adoptă decizii în instanță. Unii nu sunt la prima ispravă. Să ne gândim la sancțiuni mai drastice. Să fie pieton, pasager pe viață dacă nu se poate abține, nu înțelege. Și judecătorii să nu poată interveni”, a mai spus Igor Grosu.

Menționăm că, reacția șefului Legislativului vine după un șir de accidente rutiere soldate cu decese și persoane traumate. Doar în acest an, poliția a înregistrat peste 123 de mii de încălcări a limitei de viteză, iar în 4 mii dintre cazuri, șoferii conduceau în stare de ebrietate.

Mai mult de atât, în ultimele 8 luni s-au produs peste 1.000 de accidente, iar peste 100 de persoane și-ai pierdut viața.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *