A fost trimis pe banca acuzaților după ce a împuşcat mortal un bărbat în plină stradă, la Călărași

Sursa: ABC10, imagine simbol

Procuratura raionului Călărași a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat de 61 ani, învinuit de omor intenționat săvârşit cu premeditare, prin mijloace periculoase pentru viaţa și sănătatea mai multor persoane.

Conform învinuirii înaintate de către procurori, la 25 iunie 2023, în jurul orei 20:40, acuzatul, aflându-se în or.Călărași, pe o stradelă din preajma domiciliului său, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în prezența mai multor persoane, a iniţiat o ceartă cu doi bărbați.

Ulterior, fiind ofensat verbal, învinuitul i-a amenințat cu moartea prin împușcare pe cei doi. În vederea realizării intenției sale infracționale, a revenit imediat în locuința sa și a luat din safeul său arma semiautomată de model „Altay”  pe care o deținea în mod legal. A încărcat arma cu 8 cartușe, precum și a mai luat și un electroșoker. Cu ele, la scurt timp, a revenit la locul unde se aflau aceiași 2 bărbați precum și rudele lor. Învinuitul, s-a apropiat la distanța de circa 4m de grupul dat de persoane și, fără a avertiza, a efectuat o împușcătură în capul unuia din bărbați, care a decedat pe loc.

În privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv. Acesta pledează nevinovat.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *