16 septembrie va fi declarată Zi de Doliu Național. Mircea Snegur va fi înmormântat cu onoruri de stat

Imagine: newsmaker.md

16 septembrie va fi declarată Zi de Doliu Național în Republica Moldova, în legătură cu trecerea în neființă a primului președinte al țării, Mircea Snegur. Șefa statului, Maia Sandu a solicitat administrației prezidențiale, inclusiv, organizarea funeraliilor cu onoruri de stat.

Totodată, președinta a transmis condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Președinta a afirmat că Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova.

„Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova. Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Am solicitat administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat. „Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova”, se mai arată în mesajul președintei.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, în vârstă de 83 de ani, a decedat în noaptea de miercuri, 13 septembrie.

Amintim că, la 3 septembrie 1990, Mircea Snegur este numit președinte al RSS Moldova de către Sovietul Suprem. De la 3 septembrie 1990 a deținut funcția de președinte al Republicii Moldova, până la 1 decembrie 1996.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *