FISC: Persoanele fizice care activează în afara piețelor vor nevoite să achite taxa pentru unitățile comerciale

Imagine simbol, sursa: sacalatorim.ro

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre modificarea modului de calculare și achitare a taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii, transmite moldpres.md.

Astfel, începând cu semestrul II al anului curent, persoanele fizice care practică activitate independentă în afara piețelor, au obligația de a achita taxa pentru unitățile comerciale și de prestări servicii, anual, în termen de până la data de 25 martie a anului următor celui fiscal de gestiune.

Calculul taxei se va efectua anual de către organele împuternicite de autoritatea administrației publice locale, cu informarea plătitorului privitor la suma taxei ce urmează a fi achitată prin intermediul avizelor de plată. Acestea urmează a fi expediate cel târziu până la data de 1 februarie a anului următor celui fiscal de gestiune.

Totodată, în contextul modificărilor efectuate, persoanele fizice care practică activitate independentă – subiecți ai impunerii cu taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, începând cu trimestrul III 2023, nu mai au obligația de a prezenta Darea de seamă pe taxele locale (Forma TL 13) trimestrial, către data de 25 a lunii următoare trimestrului de gestiune.

Expresul.md 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *