Opt profesori din raioanele Ungheni și Călărași au fost instruiți pentru a promova fotbalul în școli

Imagine simbol: www.realitatea.md

Opt învățători din instituțiile de învățământ din raioanele Ungheni și Călărași au participat la cursul de instruire dedicat profesorilor din instituțiile de învățământ implicate în proiectul „Fotbal în Școli”. Seminarul, la care au participat în total 63 de cadre didactice din Republica Moldova, a fost organizat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și s-a desfășurat la stadionul Zimbru din Chișinău.

Astfel cadrele didactice din gimnaziul Hirova și gimnaziul Pitușca din raionul Călărași dar și din gimnaziul Cetireni, respectiv și din școala Primară-Grădință Drujba au fost implicați în cadrul cursurilor de formare și au participat la diverse activități practice și teoretice, având acces la informații relevante și strategii pentru a promova fotbalul și sportul în școli.

Potrivit reprezentanților FMF, la finalul seminarului, profesorii au primit certificate de participare, material didactic, echipament sportiv, precum și tot inventarul necesar cum ar fi: 10 mingi, 10 veste de departajare, 20 copete, scăriță agility, pompă de mână și plasă pentru mingi care ulterior vor fi folosite pentru orele de fotbal.

Menționăm că „Fotbal în școli” este un proiect social de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației și Cercetării, programul este implementat cu succes în 344 instituții de învățământ din țară, cu 603 profesori instruiți.

Expresul.md 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *