Producătoarele agricole din Ungheni pot obține granturi pentru sporirea eficienței energetice

Imagine simbol. sursa: agrotv.md

Producătoarele agricole micro, mici și mijlocii din raioanele Ungheni, Telenești, Șoldănești, Briceni, Hîncești și Sîngerei pot obține granturi pentru sporirea eficienței energetice a afacerilor lor și utilizarea energiei regenerabile. Granturile vor fi acordate prin intermediul PNUD, din sursele financiare oferite de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și Guvernul Japoniei.

Dosarele de participare la concursul de finanțare pot fi depuse până pe 4 august 2023, iar mai multe informații despre condiții pot fi accesate aici. De asemenea, proiectul va desfășura pe 10 iulie 2023, ora 14.00, o sesiune de informare pentru antreprenoarele interesate să participe la concurs. Doritoarele de a participa trebuie să se înregistreze, completând următorul formular: https://forms.gle/ipvgWLGDFXE5oKro8. Data limită de înregistrare la sesiune este 7 iulie, ora 17.00

Producătoarele agricole micro câștigătoare vor obține granturi de până la 6000 dolari SUA, iar producătoarele agricole mici și mijlocii de până la 18.000 dolari SUA. Contribuția financiară a beneficiarelor trebuie să fie de cel puțin 20% din costul total al grantului, dar să nu depășească suma finanțării.

Pe lângă ajutorul financiar nerambursabil, femeile antreprenoare vor beneficia și de un program complex de consolidare a capacităților în domeniul eficienței energetice.

Astfel, prin intermediul proiectului „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio-economice și energetice”, finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, prin intermediul Fondului ONU „Parteneriatul pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă Moldova 2030”, vor fi oferite 30 de granturi pentru trecerea la energia din surse regenerabile și utilizarea tehnologiilor eficiente energetic.

Cu sprijinul Guvernului Japoniei, oferit prin intermediul proiectului „Răspunsul multidimensional la provocările emergente în materie de securitate umană”, vor fi finanțate alte 30 de inițiative.

Granturile vor fi acordate pentru activități precum: instalarea panourilor fotovoltaice și a utilajelor pentru producerea biogazului, montarea pompelor de căldură, a cazanelor pe biomasă, pentru diverse măsuri de eficiență energetică în cadrul depozitelor și a încăperilor utilizate în procesul de producere, dar și pentru alte activități aferente, care pot contribui la creșterea autonomiei energetice a întreprinderilor agricole micro, mici și mijlocii conduse de femei.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *