Sancțiuni mai dure pentru cei care fac zgomot pe timpul nopții

Imagine simbol, sursa zf.ro

Sancțiuni mai dure pentru cei care fac zgomot pe timpul nopții. Ministerul Afacerilor Interne în comun cu Procuratura Generală anunță inițierea elaborării proiectului hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Codului contravențional, scrie bizlaw.md.

Potrivit autorităților, proiectul este elaborat în scopul eficientizării aplicării mecanismelor de prevenire și contracarare a faptelor care tulbură liniștea în timpul nopții, de la ora 22:00 până la ora 7:00, inclusiv prin cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuințe sau în locuri publice, alte acțiuni similare.

Urmare analizelor efectuate s-a stabilit că în perioada anului 2022, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost înregistrate un număr impunător de cazuri de tulburări ale liniștii, astfel fiind sesziate diverse încălcări în localurile şi zonele de agrement din raza teritorială menționată.

În scopul contracarării acțiunilor de tulburare a liniștii, se propune includerea unei sancțiuni noi pentru comiterea faptei menționate, respectiv pe lângă aplicarea amenzii persoanelor fizice și juridice, în rezultatul operării amendamentelor, urmează a fi aplicată și sancțiunea – privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la trei luni până la un an.

Consecvent, prin intermediul proiectului, se intenționează completarea Codului contravențional cu un nou articol, ce instituie o nouă măsură de siguranță – suspendarea dreptului de a desfășura o anumită activitate, care are drept scop înlăturarea unei stări de pericol și/sau prevenirea săvârșirii unor fapte ce constituie contravenții.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *