Locuitorii satului Costuleni au pedalat în cadrul Festivalului de curse cu biciclete

Sursa foto: Tatiana Clopot

Duminică, 4 iunie, locuitorii satului Costuleni au avut oportunitatea să pedaleze în cadrul Festivalului de curse cu biciclete cu genericul „Cu cât mai mult biciclez, cu atât mai multe puncte acumulez”.

Astfel, peste 50 de copii, părinți și bunici au primit căști de protecție, lănțișoare antifurt, tricouri, torbițe personalizate și veste reflectorizante, apoi au urcat pe biciclete și au pedalat pentru a acmula mai multe puncte”.

Activitate a făcut parte din cadrul proiectului „Parchează bicicleta, salvează planeta”, datorită căruia în localitate au fost instalate 6 parcări de biciclete, au fost instruiți peste 50 de copii și tineri despre regulamentul circulației rutiere în timpul deplasării cu bicicleta și a fost promovat modul sănătos de viață.

”Datorită acestei curse am reușit să transmitem mesajul locuitorilor satului Costuleni despre cât de important este să ai un mod sănătos de viață și să optezi pentru transportul pur ecologic”, a menționat Tatiana Clopot, coordonatoarea proiectului.

La finalul evenimentului toți participanții au primit diplome și certificate de participare din partea administrației publice locale.

De menționat, că echipa de implementare a fost constituită din trei tinere și coordonatoarea locală a proiectului, Tatiana Clopot iar pentru implementarea acestui proiect, tineretele au obținut o finanțare de 35 de mii de lei, participând la programul de antreprenoriat social pentru tineri – UPSHIFT. Beneficiarii proiectului au fost preșcolarii care frecventează grădinița din localitate, elevii din gimnaziu, dar și părinții acestora.

Proiectul „Parchează bicicleta, salvează planeta” a fost dezvoltat în cadrul programului UPSHIFT Moldova, implementat de TEKEDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și cu susținerea financiară UNICEF Moldova.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *