A fost lansată o nouă platformă de informații despre activitatea Parlamentului

Imagine: Expresul

Asociația Promo-LEX a lansat  platforma 101.promolex.md – o sursă alternativă de informații despre activitatea Parlamentului Republicii Moldova, comunică moldpres.md

Scopul platformei este de a spori transparența și vizibilitatea forului legislativ suprem, de a responsabiliza instituția, dar și deputații, precum și de a facilita interacțiunea dintre aceștia și societate.

Platforma a fost creată de Promo-LEX în cadrul activității de monitorizare a Parlamentului și cuprinde toate informațiile disponibile despre activitatea actualei legislaturi și a fiecărui deputat în parte, acestea fiind sintetizate, grupate și prezentate.

Platforma 101.promolex.md oferă mai multe opțiuni de contactare a Parlamentului, a comisiilor parlamentare sau a deputaților, inclusiv posibilitatea de a le adresa direct întrebări de interes public, răspunsul fiind în responsabilitatea adresantului.

Accesând compartimentul „Deputați” pot fi găsite date actualizate despre fiecare ales al poporului, inclusiv CV-ul, date de contact, linkuri către social media. La fel, sunt prezentate în cazul fiecărui deputat inițiativele pe care le-a propus, modul în care votează, prezența la ședințele plenare și toate declarațiile de avere și interese personale depuse din momentul validării mandatului.

Compartimentul „Activitate legislativă” cuprinde informații detaliate despre inițiativele înregistrate în Parlament, inclusiv autorii acestora, domeniile la care se referă și statutul lor, adică la ce etapă de examinare sunt. Pe noua platformă vor putea fi vizionate live ședințele plenare. La rubrica „Publicații” vor putea fi consultate rapoartele de monitorizare a Parlamentului, realizate de Promo-LEX, și alte studii, inclusiv documente de politici vizând activitatea legislativului.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *