De 1 iunie, fiecare copil din Ungheni a devenit super-erou la propria sărbătoare

Sursa foto: Primăria Ungheni

Ziua Internațională a Copiilor, marcată anual pe 1 iunie în Republica Moldova, a fost celebrată la Ungheni cu un program bogat, care a cuprins activități culturale, sportive și distractive. Sărbătoarea a fost organizată la inițiativa Primăriei municipiului Ungheni, în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Evenimentul cu genericul „EU sărbătoresc copilăria” și-a propus să sensibilizeze și să educe societatea privind nevoile și drepturile copiilor, oferindu-le totodată copiilor apreciere și iubire, spații pentru a crea și a se simți importanți.

Timp de câteva ore, Parcul „Micul Cluj” s-a transformat într-o lume de poveste, unde fiecare copil a avut șansa să devină super-erou. Cele 12 zone cu activități – câte steluțe are drapelul Uniunii Europene – le-au oferit oaspeților șansa să-ți manifeste creativitatea, talentul și abilitățile sportive.

În zona „EU îmi încep călătoria”, copiii au primit câte un steguleț al evenimentului, materiale informaționale, precum și câte un bilet, care le-a oferit șansa să câștige premii în cadrul tombolelor organizate.

În zona „EU învăț și mă joc” copiii au avut parte de jocuri de societate și de cunoaștere, ei fiind ghidați de personaje de poveste. Doritorii au creat lucrări interesante în zona „EU pictez”, iar elevii Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din municipiul Ungheni au amenajat și o expoziție cu lucrările proprii.

Aglomerație a fost și în zona „EU descopăr”, unde copiii au urmărit cu entuziasm un show chimic. Cei mai curajoși dintre ei, ghidați de specialiști, au testat propriile combinații, obținând diverse reacții fascinante.

Zona „EU4Moldova” a fost dedicată reușitelor programului finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF. Oaspeții evenimentului au explorat realizările proiectului și s-au bucurat să se regăsească pe pozele de la expoziția fotografică. Iar pentru un pic de respiro a fost amenajată zona „EU privesc”, unde locuitorii Ungheniului au vizionat filmulețe despre proiectele realizate în raionul lor.
Talentele locale au evoluat în zona „EU mă distrez”. Dansuri și cântece dedicate copilăriei au răsunat întreaga zi de pe scena din parc. Adepții stilului de viață activ s-au distrat în zona „EU fac sport”, participând la numeroase competiții sportive.

Cei prezenți la eveniment și-au creat amintiri frumoase, grație zonei „EU pozez”. Sute de copii au explorat zona „EU mă implic”, unde polițiștii, pompierii și Poliția de Frontieră le-au arătat și le-au povestit celor interesați despre activitatea lor sau cum să acționeze în caz de urgență.

Zona „EU creez” i-a adus la un loc pe meșterii populari și artizanii din Ungheni, care i-au familiarizat pe copii cu tradițiile străvechi. Traseul s-a finalizat cu zona „EU am reușit”. Aici, fiecare copil a avut ocazia să participe la una dintre cele trei tombole cu premii.
De asemenea, copiii s-au distrat la carusel, s-au „transformat” în personajele lor preferate la standul de pictură pe față și s-au bucurat de prima zi de vară alături de prieteni și părinți.

Anual, de 1 iunie, UNICEF organizează și susține activități dedicate copiilor din toată țara, împuternicind membrii comunităților să-și unească eforturile pentru a promova schimbările pozitive, arta, cultura și dezvoltarea copiilor.

Sursa foto: Primăria Ungheni

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *