Popcorn cu pesticide. Noua descoperire făcută de ANSA

Imagine simbol, sursa: playtech.ro

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că a fost depistată prezența reziduului de pesticid Chlorpirifos în porumb, destinat pentru producerea floricelelor din porumb, care reprezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor, precum și alte neconformități: neasigurarea trasabilității și prelungirea termenului de valabilitate la reambalarea produsului.

Conform documentelor de trasabilitate, aceste boabe de porumb au fost preambalate în ambalaje cu cantități de 100g, 200g, 300g, 340g, 360g, 450g.

Astfel producătorul recheamă de la distribuitori toate loturile boabe de porumb fabricate și expuse spre comercializare.

  • Informații despre produs:Denumire: Boabe de porumb pentru popcorn ”Pop Show, Popcorn zea mays”
  • Masa netă: 100g, 200g, 300g, 340g, 360g, 450g;

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

Sursa foto: ansa.md

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *