Pe edificiile primăriilor vor fi arborate drapelele UE alături de cele ale Moldovei, în semn de reconfirmare a dorinței de a face parte din marea familie europeană

Sursa foto: IPN

Pe edificiile primăriilor din toate localitățile vor fi arborate drapelele Uniunii Europene alături de cele ale Moldovei, în semn de reconfirmare a dorinței naționale de a face parte din marea familie europeană. Anunțul a fost făcut de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în ajunul unor importante evenimente din țară:  21 mai – Marea Adunare Europeană și 1 iunie – Summitul Comunității Politice Europene.

„Pentru 21 mai, Ministerul Culturii va achiziționa drapele ale Republicii Moldova și ale Uniunii Europene, care vor fi oferite cu titlu gratuit primăriilor fiecărei localități din țară. Este foarte important acest exercițiu, pentru că în luna august vom marca și Ziua Independenței. La fel cum la marile adunări naționale oamenii noștri se adunau sub tricolor, și de această dată, sub tricolor și drapelul UE, transmitem un mesaj ferm din inima Chișinăului: Moldova este europeană.”, a declarat Daniel Vodă.

Organizarea Summitului Comunității Politice Europene în Republica Moldova poartă o încărcătură simbolică, în condițiile în care țara noastră a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la UE. Evenimentul va aduce numeroase beneficii pentru cetățenii țării, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Astfel, pe lângă proiectele de dezvoltare regională și de infrastructură implementate de autorități, țara noastră va obține mai multă susținere diplomatică din partea comunității internaționale, iar drept rezultat: sprijin puternic și hotărât pentru securitatea Republicii Moldova; acces mai mare pe piața europeană pentru producătorii autohtoni; interconectarea sistemelor energetice și de transport; accelerarea lansării negocierilor privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană; recunoaștere internațională și atenție sporită asupra Moldovei, care creează noi oportunități pentru antreprenoriat și turism.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *