Tinerele cadre didactice vor primi mai mulți bani din partea statului

Perioada în care tinerii specialiști angajați în sistemul educațional vor beneficia de facilități din partea statului va fi extinsă de la trei la cinci ani. Un proiect de modificare a Codului educației, a fost votat în prima lectură, de 78 de deputați, scrie moldpres.md. 

Potrivit documentului, se va majora și valoarea indemnizațiilor pe care le vor primi tinerii specialiști. Respectiv, absolvenții instituțiilor de învățământ superior vor primi indemnizații în valoare de 200 de mii de lei (10 mii de euro). Iar în cazul tinerilor care au absolvit instituțiile de învățământ profesional tehnic, indemnizațiile vor crește de la 96 de mii de lei la 160 de mii.

Proiectul mai prevede că tinerii specialiști angajați în instituțiile publice de învățământ din mediul rural și din centrele raionale vor beneficia, pe o perioadă de cinci ani, de compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ și pentru consumul de energie termică și electrică.

Inițiativa legislativă mai conține prevederi care vizează învățământul general, cel profesional tehnic, precum și învățământul superior.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *