Călărașiul se află în top 3 cele mai verzi orașe din țară

Repartizarea spațiilor verzi urbane pe regiunile din Moldova arată că 66,4% din suprafața spațiilor verzi aparține muncipiului Chișinău, 15,3% – regiunii Nord, după care urmează regiunea Centru – 9,8%, regiunea Sud – 6,1% și UTA Găgăuzia – 2,4%.

Sunt datele Biroului Națională de Statistică, potrivit cărora în top 3 localități urbane cu cea mai mare suprafață a spațiilor verzi sunt municipiile Chișinău, Bălți și orașul Călărași.

În anul 2022, suprafața spațiilor verzi în localitățile urbane a constituit 6,6 mii ha, ceea ce reprezintă 12,7% din suprafața terenurilor din intravilanul localităților urbane.

Suprafața spațiilor verzi urbane, în proporție de 69,0%, este formată din spații verzi de folosință generală – scuaruri, grădini, parcuri etc.

18,6% sunt spații verzi cu acces limitat, precum parcuri sportive, spații verzi pe lângă instituțiile de învățământ și locuințe, spații pentru recreerea copiilor și tineretului etc.

Alte 7,8% – spații verzi din zonele turistice și de agrement, iar 2,7% – spații verzi cu profil specializat – grădini botanice, zoologice și dendrologice etc..

1,9% – spații verzi cu funcții utilitare: plantații pentru consolidarea terenurilor și de protecție a surselor de apă etc.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *