Accesul mașinilor către Aeroportul din Iași va fi sistat

Sursa foto: vesteaiasului.ro

Accesul auto către Aeroportul din Iași va fi sistat, începând de astăzi. Măsura a fost luată pentru executarea unor lucrări de reconfigurare a rețelelor de apă, canalizare, telecomunicații către viitorul terminal T4, scrie radiomoldova.md.

Astfel, în următoarele trei luni vor avea acces către aeroport doar mijloacele de transport public, taxiurile și autocarele cu pasageri din Republica Moldova și Ucraina.

De asemenea, va fi construită o nouă zonă de îmbarcare, pe o lungime de 200 de metri. Proiectul, în valoare de 90 de milioane de euro, este susținut cu fonduri europene.

Managerul aeroportului, Romeo Vatră, a declarat pentru Radio Iași că se dorește fluidizarea traficului auto către aeroport prin actuala cale de acces.

Referitor la provocările ce se anunță în perioada următoare, Directorul General al Iași Airport, Romeo Vatră, a declarat pentru presa din Iași că, în lipsa parcării, nu se mai poate permite accesul neîngrădit al pasagerilor cu mașina în fața terminalelor, pentru că asta va duce la blocaje permanente.

„Vom organiza accesul pentru pasageri în următoarele luni, acesta fiind permis doar pentru mijloacele de transport în comun, taxiurile și mașinile care circulă în regim de ride sharing. De asemenea, va fi permis accesul autocarelor, curselor ocazionale și microbuzelor din Republica Moldova, doar pentru îmbarcare și debarcare”, a spus Romeo Vatră.

Acesta a mai precizat că timpul de staționare va fi limitat la 5 minute, cu excepția transportului public local și a celui acreditat.

„Vor avea acces inclusiv persoanele cu mobilitate redusă și grupurile de copii. Evident, vom lua în calcul și alte situații deosebite. Pentru pasageri vor fi puse la dispoziție toate parcările terasate de la Ciric, de unde vor fi preluați cu autobuzele. Începând cu luna august, pasagerii noștri vor avea posibilitatea să utilizeze parcarea nouă de la Aeroport”, a mai spus Romeo Vatră.

Menționăm că, cea mai apropiată parcare se află la 2 km distanță de aeroport.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *