Soarele de primăvară este dăunător pentru piele. Cum ne protejăm în această perioadă

Imagine simbol, sursa: diigi24.ro

Primăvara a început oficial, chiar dacă soarele încă se lasă așteptat. În curând însă, ne vom putea bucura de zile cu mult soare și, odată cu ele, trebuie să ne pregatim tenul astfel încât acesta să nu fie afectat de razele prea puternice sau de vântul de primăvară. Soarele are multiple avantaje pentru corpul nostru, însă pentru pielea sensibilă a feței, soarele de primăvară se poate dovedi prea agresiv.

Poate cel mai important beneficiu al soarelui este producerea vitaminei D. Pentru că aceasta să fie produsă în cantități satisfăcătoare pentru organism, este nevoie de o expunere de cel puțin 15-20 de minute la soare. Însă pentru că între Octombrie și Martie acest lucru este rareori posibil, producerea vitaminei D trebuie reglată din alimentație.

Pe de altă parte, odată cu primele raze de soare mai puternice, pielea noastră poate avea de suferit dacă nu o îngrijim corespunzător. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea tenului primăvara, astfel încât să eviți îmbătrânirea pielii, ridarea sau pigmentarea tenului :

Alege o cremă hidratantă cu SPF 15 sau 30. Chiar dacă este luna martie, în unele zile soarele poate fi foarte puternic între orele 12 și 15. De aceea, este indicată aplicarea unei creme hidratante de zi dar care să aibă și protecție UV. Persoanele care au pielea foarte albă și sensibilă, pot recurge la aplicarea unei creme cu un factor mai mare de protecție.

Apliă cremă în funcție de intensitatea soarelui și a tipului de piele. În cazul în care te afli într-un loc cu mult soare și plănuiești să rămâi afară pentru mai multe ore, este posibil să ai nevoie sa-ți reîmprospătezi stratul de cremă aplicat pe față. De aceea, îți recomandăm să porți tot timpul în geantă o astfel de cremă.

Aplicarea unei creme de față și a unei creme de protecție. În cazul în care nu ai o cremă idratantă cu SPF, poți aplica mai intâi o cremă de zi și după ce aceasta a fost absorbită în piele, poți aplica și un strat de cremă de protecție solară. În felul acesta, vei avea o dublă protecție. Pe de o parte, tenul tău va fi hrănit cu vitamine și uleiuri necesare, iar pe de altă parte, va fi protejat împotriva razelor agresive de soare.

Specialiștii în dermatologie atenționează, o arsură solară nu se vindecă niciodată, decât în suprafața. Este reținută de piele pentru toată viața, iar riscul de a dezvolta, local, afecțiuni mai grave este mărit.

Probabil ați suferit cel puțin una și nu puteți să dați timpul înapoi. Puteți, în schimb, să mergeți la medicul dermatolog, pentru control. O dată la șase luni ar fi ideal.

Ochelarii de soare sunt nu mai puţin importanţi în aceste zile. Acest accesoriu trebuie să fie ales nu numai după formă, dar şi la recomandarea specialiştilor. Ochelarii de soare care sunt aleşi greşit vă pot afecta vedere. Fiecare pereche de ochelari trebuie să aibă un document, în care producătorul indică cât procente de lumină ultravioletă ei o refractă. Doar fumurii sunt contraindicate pentru că ele delată pupila omului.

Expresul.md 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *