UE întocmește o listă de persoane care vor fi sancționate pentru destabilizarea Republicii Moldova

Sursa: ipre.md

Uniunea Europeană pregătește o listă de persoane, care vor fi sancționate pentru acțiuni de destabilizare la adresa Republicii Moldova.

Decizia a fost luată la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, scrie mesaj.md.

”Cu privire la Republica Moldova, ministrul Bogdan Aurescu a salutat obținerea acordului politic pentru crearea unui regim de sancțiuni al UE pentru contracararea acțiunilor de destabilizare la adresa Republicii Moldova și a ordinii sale constituționale, inițiativă lansată de șeful diplomației române la CAE din 20 februarie. A arătat că stabilirea acestui regim de sancțiuni, într-un timp record – cel mai rapid proces de adoptare a unui regim de sancțiuni din istoria UE – contribuie la creșterea securității și rezilienței Republicii Moldova, fiind un instrument concret pe acest palier, dar va fi, de asemenea, o măsură care va spori securitatea României și a cetățenilor ei. România lucrează deja împreună cu autoritățile din Republica Moldova asupra primei liste de persoane care să fie sancționate în baza regimului de sancțiuni, care vor fi propuse după finalizarea ultimelor etape procedural-formale legate de regimul de sancțiuni”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de Externe de la București.

În cadrul reuniunii, s-a mai decis stabilirea Misiunii civile de Parteneriat UE în Republica Moldova (EUPM Moldova).

Luni, 24 aprilie, la Luxemburg s-a desfășurat reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE. Miniștrii de externe europeni au avut un schimb de opinii privind agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cu participarea prin video-conferință a ministrului ucrainean de externe Dmytro Kuleba, și implementarea Planului de Acțiune al UE privind consecințele geopolitice ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei asupra statelor terțe.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *