Banca supradimensionată, amplasată în centrul municipiului Ungheni, a fost restaurată

Sursa foto: Primăria municipiului Ungheni

Instalată încă din 2017, banca supradimensionată nu a fost restaurată în toți acești ani, fiind vizibil afectat stratul de vospea cu care era acoperit lemnul. De asemenea, în cei șase ani, nu doar condițiile meteo au influențat asupra stării băncii, ci și unele persoane certate cu bunul simț, care au vandalizat-o, spun autoritățile.

Marina Atamuratov, specialistă tineret și cultură la Primărie, dar și coordonatoarea grupurilor de voluntari, a precizat că ideea de a renova această bancă persista de mai mult timp, însă de fiecare dată era amânată din motiv că, frecvent interveneau alte activități, care împiedicau ades la înfăptuirea ideii. „Este un spațiu populat și vizibil datorită faptului că se află în scuarul din preajma Primăriei Ungheni și de 6 ani nu a fost deloc renovată, a fost chiar și vandalizată, era necesar această renovare”, adaugă ea.

Astfel că, voluntarii de la Fondul pentru Tineri și grupul Voluntari Pro Ungheni, dar și profesori de la Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocari” s-au mobilizat pentru a-i reda din nou culoare și a-i oferi un aspect mai frumos și mai proaspăt. Înarmați cu pensule de diferite dimensiuni, trafaleți și vopsea au purces la lucru.

Profesorii au revopsit ornamentul tradițional ale covorului basarabean „Steaua” imprimat pe scaun, iar voluntarii s-au ocupat de restul. „Mai avem câteva retușuri de făcut, dar urmează a fi realizate în timpul cel mai apropiat”, a mai menționat Marina Atamuratov.

De notat că, vopseaua și materialele necesare au fost asigurate de către primărie.

Reamintim că banca a fost instalată în anul 2017, cu ocazia aniversării de 555 de ani de la prima mențiune documentară a Ungheniului, ea fiind a cincea bancă de acest gen din Republica Moldova. Atunci, inițiativa a apaținut Asociației Obștești „Casiopeea”, Marinei Atamuratov, specialistă tineret și cultură la Primărie, fiind susținută financiar de Fundația Comunitară Ungheni.

Tatiana Tesliuc

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *