Autoritățile române explică cum vor elibera moldovenilor cartea de identitate românească

Sursa foto: www.zi-de-zi.ro

Actele de identitate românești sunt eliberate de autoritățile române doar după ce se face  verificarea în teren a domiciliilor. Despre acest lucru a scris Ziarul de Gardă, după ce a făcut o solicitare către Direcția Generală pentru Evidenţa Persoanelor (D.G.E.P) din România, cu privire la situația persoanelor cărora le-a fost refuzată eliberarea cărții de identitate românești.

Aurel-Cătălin Giulescu, directorul general, chestor de poliție al D.G.E.P a menționat că o atenție deosebită va fi acordată adreselor la care în Registrul național de evidența persoanelor (R.N.E.P) figurează un număr mare de persoane. „Scopul verificărilor este corectarea bazelor de date de evidență a persoanelor”, anunță acesta.

În cazul în care structura teritorială a Poliţiei Române constată că persoana nu locuieşte la adresa la care a solicitat stabilirea domiciliului, serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor informează, în scris, solicitantul cu privire la decizia de respingere a cererii de eliberare a actului de identitate și efectuează menţiuni în Registrul național de evidența persoanelor cu privire la încetarea valabilităţii menţiunii privind domiciliul.

Autorităţile din România spun că urmează să investigheze toate cazurile asupra cărora planează suspiciunea de abuz de drept.

Continuarea articolului o puteți citi pe zdg.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *