Circa 220 de mii de familii vor primi ajutor pentru perioada rece a anului. Modificările la legislație se află pe masa deputaților

Imagine simbol, sursa: noi.md

Circa 220 de mii de familii, din Republica Moldova,  vor putea beneficia în anul 2023 de câte 700 de lei lunar în calitate de ajutor de la stat acordat populației în perioada rece a anului, după ce Parlamentul va modifica pragul de eligibilitate pentru beneficiarii acestei prestații sociale, transmite ziarulnațional.md. 

Conform sursei, proiectul de lege a trecut astăzi de Comisia parlamentară pentru protecție socială, sănătate și familie, acesta prevede majorarea multiplicatorului pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului de la 2,2 actual la 2,6. Acest lucru permite creșterea pragului de trecere pe venit la evaluarea dreptului pentru ajutor pentru perioada rece a anului pentru familiile defavorizate.

Totodată, documentul presupune extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea sau neacordarea dreptului la ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului cu 20 de zile lucrătoare. Astfel, organele sistemului de asistență socială vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a procesa toate cererile depuse de solicitanți.

În anul 2023, vor fi circa 220 de mii de beneficiari de ajutor pentru perioada rece a anului lunar, în acest scop fiind aprobate 770 de milioane de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *