Unele drumuri publice naţionale vor fi dotate cu stații meteo rutiere

Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat că în 15 locații din rețeaua drumurilor publice naționale se instalează stații meteo rutiere din necesitatea de extindere a sistemului de prognoză şi control pentru condiţiile de trafic, transmite MOLDPRES.

„Creșterea intensității traficului rutier atestat în ultima perioadă, precum și impactul asupra economiei și aglomerările înregistrate pe drumuri, au dus la necesitatea folosirii senzorilor cu caracteristici avansate, precum și la oportunitatea monitorizării condițiilor meteorologice pe drumuri. Astfel, pentru eficientizarea întreținerii curente a drumurilor, fluidizarea transportului rutier și sporirea siguranței rutiere inclusiv pe timp de iarnă, în 15 locații din rețeaua drumurilor publice naționale se instalează stații meteo rutiere din necesitatea de extindere a sistemului de prognoză şi control pentru condiţiile de trafic”, se arată într-un comunicat al ASD.

Dispozitivele vor procesa datele meteorologice colectate și stocate, ceea ce ar permite o întreținere minimizată a drumurilor de către specialiștii în domeniu. Lucrările de instalare a stațiilor meteo rutiere sunt executate de către o companie, cu o valoare contractuală de 9,3 milioane de lei (circa 500 de mii de euro), bani alocați din mijloacele fondului rutier.

Suma prevăzută include transportarea, lucrările de montare, testarea utilajului și instruirea personalului ÎS Administrația de Stat a Drumurilor, a explicat sursa citată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *