Polițiștii din Ungheni și Călărași mereu în acțiune

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Călărași

Polițiștii, atât cei din Călărași, cât și cei din Ungheni, sunt în acțiune, nu doar în perioada sărbătorilor, dar în fiecare zi și noapte.

Astfel, pe 9 ianuarie, polițiștii din Călărași au efectuat razii nocturne pe întreg teritoriul raionului,  de comun cu carabinierii Inspectoratului General de Carabinieri și angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică pentru a preveni și combate contravențiile și infracțiunile.

Acțiunile au avut scopul de a crește gradul de siguranță în comunitate, calitatea serviciului de ordine şi siguranţă publică în beneficiul cetăţeanului,  dar și a descuraja comportamentul delicvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului infracțional.

Astfel, au fost supuse verificării în acea noapte 182 unități de transport, au fost sancționate 12 persoane care au încălcat regulamentul circulației rutiere, iar 2 persoane au fost sancționate pentru huliganism și nesubordonarea angajatului poliției aflat în exercițiul funcțiunii.

Iar polițiștii din Ungheni în comun cu reprezentanții Inspectoratul General de Carabinieri al MAI și angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, angajații Inspectoratul Pentru Protecția Mediului, au organizat și desfășurat activități de prevenire și combatere a infracțiunilor și contravențiilor în vederea asigurării unui mediu sigur în comunitate.

Urmare a activităților desfășurate, forțele MAI au constatat contravenții precum încălcarea modului de folosire a fondului de exploatare, de recoltare, de transportare și de export al lemnului – 1 caz; încălcarea legislației privind controlul asupra plasării pe piață și consumul produselor din tutun – 1 caz; consumul băuturilor alcoolice în locurile interzise – 2 cazuri; încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor – 2 cazuri; nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, a altor reguli de circulație rutieră – 2 cazuri.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Ungheni

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *