A fost reținut pentru 72 de ore. Isprava unui șofer în Vama Sculeni

Sursa foto: customs.gov.md

A fost reținut pentru 72 de ore pentru transport ilegal de țigări. Este isprava unui șofer de autocar care circula pe rută.

Autocarul a fost supus controlului vamal în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, iar șoferul, un bărbat în vârstă de 52 de ani, a comunicat organului vamal că nu are nimic de declarat.

Potrivit sursei, Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare din cadrul Serviciului Vamal au acționat în baza informației operative, în conlucrare cu funcționarii din cadrul postului vamal Sculeni și au supus controlului un autocar de rută, de model ”Mercedes”, ce se deplasa din Republica Moldova spre România.

Astfel, în rezultatul controlului vamal, au fost depistate 270 kg. de tutun pentru narghilea, 2500 pachete de țigarete de diferite mărci și 10 butelii de refrigerant (frion).

Toate bunurile au fost ridicate. Șoferul a fost reținut pe un termen de 72 de ore de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare din cadrul Serviciului Vamal, iar cazul urmează a fi investigat în continuare sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Persoana reținută se prevalează de prezumția nevinovăției la acest stadiu al investigațiilor.

Concomitent, menționăm, că pentru pasagerii ce se deplasau cu autocarul menționat, a fost solicitat un alt mijloc de transport, și aceștia au plecat spre destinație.

Sursa foto: customs.gov.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *