Două Asociații Obștești din Ungheni se vor implica în prevenirea corupției

Imagine simbol: cursdeguvernare.ro

Două Asociații Obștești (AO) din Ungheni vor beneficia de suport financiar oferit în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” întru prevenirea corupției la nivel local.

Este vorba de Asociația Obștească „Ecologie pentru Sănătate” care va implementa un proiect al cărui scop este asigurarea desfășurării evaluării riscurilor de corupție în cadrul Spitalului raional Ungheni, prin instruire şi consultare, monitorizare şi analiză a procedurilor de achiziții publice. Suportul financiar este  de 411 mii 900 de lei.

A doua este AO Asociația de Educație Civică „Viitorul Începe Azi” care, cu ajutorul proiectului ”Acces digital la educație în municipiul Ungheni” va implementa digitalizarea serviciului de înscriere online în grădinițele din Ungheni, bugetul total fiind de 470 260 lei.

De menționat că, în total 15 organizații locale din regiunea centru vor benefica de suport financiar oferit  în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, co-finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în Regiunea de Dezvoltare Centru este Centrul „CONTACT”, care implementează proiectul „Societatea civilă împotriva corupției”.

Potrivit lui  Valerian Tăbîrță, manager de granturi în cadrul Centrului CONTACT, a precizat că Centrul va oferi suport organizațiilor locale partenere în implementarea proiectelor pe tot parcursul anului 2023. Organizațiile selectate vor fi capacitate și vor beneficia de un program de mentorat în dezvoltare organizațională, managementul financiar, comunicare, politici anticorupție etc.

Organizațiile beneficire au fost selectate urmare a apelului de Granturi Locale cu privire la prevenirea corupției la nivel locale, la care s-au înscris peste 30 de ONG-uri din regiunea centru. Din numărul total de candidați, au fost selectate 15 organizații, care au respectat cerințele și scopul apelului. Prin urmare, organizațiile finaliste vor beneficia de aproximativ 350.000 euro.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *