Precizări pentru șoferii care dețin mașini înmatriculate în străinătate

Imagine simbol, sursa: ziuadeazi.md

Serviciul Vamal a venit cu precizări privind calcularea termenului legal permis de aflare pe teritoriul vamal al Republicii Moldova pentru mașinile înmatriculate în străinătate. Astfel, perioada de 180 de zile nu se aplică pentru cei care au introdus vehiculele până la 1 ianuarie 2023 și nu au ieșit din țară, transmite agora.md.

Serviciul Vamal precizează că pentru mijloacele de transport auto care au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova și declarate până la data 1 ianuarie 2023 și care se află în continuare pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, termenul de admitere temporară se va calcula în condițiile prevederilor legale anterioare, adică 3 ani, până la prima scoatere a acestora de pe teritoriul vamal al țării.

Noile prevederi se aplică pentru mijloacele de transport auto care au fost scoase de pe teritoriul vamal al Republicii Moldova până la data 1 ianuarie 2023. În acest caz, termenul de admitere temporară va fi de 180 de zile de la data primei intrări în Republica Moldova.

În cazul în care după intrarea în vigoare a noilor prevederi, mijloacele de transport auto declarate de către persoane cu domiciliu în orice alt stat străin și care dețin permis de conducere în țara în care au domiciliu, intrate pe teritoriul R. Moldova și termenul de aflare fiind mai mare de 180 de zile, aceste mijloace de transport fiind scoase de pe teritoriul vamal și ulterior fiind introduse, se pot afla în regim de admitere temporară pe teritoriul țării pe un termen nou de până la 180 de zile.

Totodată, regimul vamal de admitere temporară pentru mijloacele de transport auto declarate prin acțiune al cărei termen-limită de aflare pe teritoriul vamal a expirat și în privința cărora a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenție se va încheia din oficiu, cu efectuarea mențiunilor corespunzătoare în sistemul informațional, după încasarea drepturilor de import, în cazul neexecutării obligației de scoatere a mijlocului de transport de pe teritoriul vamal în termen de 30 de zile de la data aducerii la cunoștință a procesului-verbal.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *