Informațiile despre circulația transportului vor putea fi accesate online

Imagine simbol

Informația privind cursele incluse în programele de transport rutier local, municipal, raional, interraional și internațional va fi disponibilă în format electronic. În acest sens, Executivul a aprobat modificări la Regulamentul privind modul de ținere a registrelor de stat formate de sistemul informațional „e-Autorizație transport”.

Noile prevederi ale Regulamentului stabilesc instituirea Registrului rutelor în sistemul informațional „e-Autorizație transport”, care, pe lângă informațiile despre rutele incluse în programele de transport, va conține și date despre operatorii de transport cărora le-au fost desemnate cursele privind serviciile regulate autorizate în trafic național și internațional.

De asemenea, prin modificările operate este reglementat modul de înregistrare a datelor, structura registrului și informațiile despre rută, graficul de circulație, regimul de deservire, datele despre stațiile publice.

Implementarea proiectului va permite digitalizarea interacțiunii dintre autoritățile publice centrale, locale și mediul de afaceri, iar pentru călători, Registrul rutelor va deveni o sursă sigură de informații. Totodată, vor fi create premisele pentru implementarea biletului electronic la transportul rutier de persoane, prin servicii regulate.

Proiectul poate fi consultat aici


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *