Elevii de la instituțiile de învățământ din raionul Ungheni sunt invitați să participe la concursul „Cum economisim energia”, lansat de Celula de Comunicare de Criză

Elevii din raionul Ungheni sunt invitați să participe la un concurs „Cum economisim energia”. Concursul este organizat de Celula de Comunicare de Criză din Ungheni și este destinat elevilor din clasele a V-XII, care vor transmite texte și imagini pentru a sensibiliza populația cu privire la cum să economisim energia în contextul crizei energetice cu care se confruntă țara noastră.

Startul concursulului a fost dat pe 10 ianuarie și va dura până la 25 ianuarie 2023.

Elevii vor putea participa la cele două categorii: eseuri și desene sau caricaturi.

Materialele trebuie să fie realizate cu forțe proprii, în limbile română, rusă sau engleză, iar un participant poate să aplice doar o singură lucrare la fiecare din categoriile concursului. Lucrările trebuie să corespundă temei concursului și următoarelor condiții tehnice.

Astfel, eseele vor avea cel mult 1000 de cuvinte scrise la calculator cu respectarea următoarelor reguli de formatare: pagină A4; margini de 2 cm sus, jos şi dreapta, margine de 3 cm la stânga; spațiere simplă de un rând (single line); Times New Roman 12pt. Textele vor fi salvate în format doc. sau pdf. Lucrările vor fi scrise fără greșeli gramaticale.

Iar desenele şi caricaturile trebuie să fie însoțite de o scurtă descriere a semnificației mesajului transmis și prezentate în format fizic la cea mai apropiată Biblioteca Publică din localitatea ta.

Membrii juriului vor aprecia lucrările după următoarele criterii: corespunderea tematicii anunțate; expresivitatea și originalitatea lucrării; expunerea logică a mesajului; etica prezentării și respectarea drepturilor de autor. Totalizarea rezultatelor concursului și premierea câștigătorilor va avea loc în luna februarie. Autorii celor mai bune trei lucrări de la fiecare din cele 2 categorii vor fi premiați.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *