Vârsta de pensionare în Republica Moldova este printre cele mai mici din Europa

Vârsta-standard de pensionare în Republica Moldova, de 63 de ani la bărbați și de 60 de ani la femei, este printre cele mai mici în zona Europei Centrale și de Est, conform datelor furnizate de platforma TradingEconomics.com, transmite Expresul cu referire la radiochișinău.md.

Bărbații, de exemplu, ies mai devreme la pensie, decât în Republica Moldova, doar în două țări: în Ucraina, la 60 de ani și Rusia, la 61 de ani și 6 luni. La polul opus se află Polonia, România, Serbia și Ungaria unde bărbații se pensionează la 65 de ani.

La femei, situația nu diferă prea mult decât cea de la bărbați. Moldova, cu o vârstă de pensionare de 60 de ani, în 2022, se plasează pe locul trei în regiunea Europei Centrale și de Est, după Rusia (56 de ani și 6 luni) și Belarus (58 de ani). Cel mai târziu, femeile ies la pensie în Estonia (64 de ani și 4 luni), Letonia (64 de ani și 4 luni) și Ungaria (65 de ani).

În ansamblul continentului european, cele mai înalte vârste-standard de pensionare, aplicabile atât la bărbați cât și la femei, se înregistrează în Danemarca, Grecia, Islanda și Italia – 67 de ani.

Sursa foto: radiochișinău.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *