Pe parcursul anului 2022, 25 de persoane din raionul Ungheni s-au infectat cu HIV

Sursa foto: lakouayiti.com

În anul 2022, în raionul Ungheni, 25 de persoane au fost infectați cu HIV. Iar în perioada anilor 1997 – 2022, în raionului Ungheni s-au înregistrat, în total, 260 cazuri de infecție cu HIV. Totodată, în această perioadă au decedat 43 bolnavi de SIDA.

Potrivit specialiștilor de la Centrul Sănătate Publică Ungheni, majoritatea persoanelor depistate cu infecția HIV sunt persoane tinere de vârsta reproductivă, sexual active.

În perioada ianuarie – octombrie, în Republica Moldova, în 2022 au fost confirmate 753 cazuri noi de infecție cu HIV. Infecția cu HIV este sub supraveghere și monitorizare permanentă și se menține la nivelul epidemiei concentrate în rândul populațiilor cheie – persoane consumatoare de droguri injectabile, lucrători ai sexului și barbați care fac sex cu bărbați.

Ziua Mondială de Combatere SIDA oferă o oportunitate pentru a aborda inegalitățile și pentru a contribui la stoparea SIDA, sporirea nivelului de informare a populatiei, mobilizarea eforturilor tuturor părților responsabile și interesate de la nivel național și local, în vederea implementării măsurilor de răspuns în combatera epidemiei HIV în Republica Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *