ANSA a retras un lot de ouă cu salmonella de la o fermă din raionul Ungheni

Sursa foto: ansa.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat ieri, 30 noiembrie, că operatorul din domeniul alimentar SRL „DANT AGRO” a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a unui lot de ouă de găină pentru consum uman, cauza fiind depistarea prezenței Salmonella (S. Enteritidis) în fecalele găinilor ouătoare, transmite expresul.md cu referire la moldpres.md.

Lotul rechemat este de origine din raionul Ungheni, satul Pîrlița, a fost plasat pe piaţă în perioada 22-29 noiembrie şi are termenul de valabilitate până la data de 28 decembrie curent.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate, conform ANSA.

Potrivit legislației, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *