Un spectacol aniversar dedicat Radmilei Popovici, originare din Florițoaia Veche, și creației ei, s-a desfășurat la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu” din Chișinău

Un spectacol muzical – poetic aniversar „La început a fost liniștea”, în care au răsunat poeme și cântece pe versurile poetei și textierei unghenene, Radmila Popovici, originară din satul Florițoaia Veche a fost organizat pe 9 noiembrie, la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu” de la Chișinău.

Pe scena teatrului au urcat cu un recital interpreții Ion Suruceanu, Anișoara Puică, Adriana Ochișanu, Nelly Ciobanu, Cristina Scarlat, Cristina Pintilie, Lidia Isac, Aliona Triboi, Aura, Natan, Elena Demirdjean, Tatiana Heghea și actorii Andrei Porubin, Mihaela Strâmbeanu, Elena Frunze-Hatman, Mihaela Chiu, Nicolai Pojoga, acompaniați de Mark Oselski Band în regia Alinei Țurcanu. Toți au interpretat piesele pe versurile scrise de Radmila Popovici.

„A fost un eveniment pe care îl aștept de foarte mult timp, de când era tatăl meu în viață, pentru că el a fost cel care mi-a altoit în mine dragostea pentru poezie și textul cântat”, a declarat Radmila Popovici, într-un interviu.

Radmila Popovici a stat în sală, ca un un simplu spectator, iar emoțiile au încercat-o de fiecare dată când cântecele îi erau cântate pe scenă. Căci, din miile de texte ale textierei, în seara respectivă i-au fost cântate doar 20. „A fost un prilej de a aduna lumea dragă nouă, de a ne revedea și a face un bilanț poate”, a mai spus ea în interviu.

Alături de ea au fost cele mai dragi apropiate ființe ale sufletului ei, cei care îi iubesc creația. Desigur, cuvintele de laudă nu au încetat să fie rostite, nici de pe scenă, nici de pe rețelele sociale.

Angela Aramă, originară din orașul Cornești, jurnalistă, fostă deputată: „Am venit acasă, dar încă nu am plecat din sala TNME, unde m-am înfipt cu ochii și cu inima în spectacolul de muzică și, mai ales, de poezie. Poezie scrisă cu penița sufletului, care, uneori zgârâie ca și cum ar fi o străină, iar alteori e numai iubire… Am plâns cum niciodată nu am mai făcut-o într-o sală de spectacole… Am plâns pentru că m-ai dus într-un zbor durut până la oase la părinții pe care i-am pierdut anul acesta. M-am bucurat. M-am bucurat pentru că mi-ai sădit fărâme de iubire în celule. Cu grijă, cu demnitate, cu toate misterele neelucidate ale lumii. Lumii tale, care a devenit și a mea…”

Mihai Poiată, lector universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice: „Muzicieni, actori, cântăreți, dansatori și o… poetă: Radmila Popovici, protagonista spectacolului „La început a fost liniștea”… Dar liniștea nu poate dura prea mult într-o sală arhiplină. Nimic de mirare că, prin aplauzele lor, au devenit coautori ai reprezentației și spectatorii, care s-au dovedit a fi sensibili și receptivi la simbioza inspirată dintre muzică, teatru, dans, poezie și… frumusețea Radmilei…”

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu cultural a Consiliului Municipal Chișinău. Sponsorii, cu execepția celui general, au fost din Ungheni.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Stimată doamnă, Radmila Popovici !
    Sincer mă bucur de succesele Dstră. Vă doresc numai cele bune. La mulți ani !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *