Pe strada Decebal din orașul Ungheni va fi amenajată o intersecție cu sens giratoriu

În această regiune va fi amenajat rondoul

În municipiul Ungheni va fi amenajată prima intersecție cu sens giratoriu după cea de la intrarea în localitate dinspre Chișinău. Aceasta va fluidiza circulația rutieră de pe strada Decebal și va facilita accesul spre piața agricolă din centrul orașului.

„La momentul de față, mai ales în zilele de piață, strada Decebal este foarte aglomerată și este, practic, imposibil să virezi de aici spre piața agroalimentară sau să ieși de pe strada Musatov, unde este amplasată și piața. E o problemă ce necesita soluția”, spune reprezentanții primăruriei Ungheni.

Astfel, primăria s-a adresat specialiștilor, care au venit cu două variante: sau să fie instalat un nou semafor, sau să fie amenajat un rondou cu sens giratoriu. Și, deoarece există un semafor la o distanță de doar 150 de metri, s-a decis să se meargă pe varianta a doua: amenajarea unui rondou și lărgirea străzii. În acel sector strada va avea patru piste, astfel ca circulația transportului rutier să fie facilitată și să nu se mai formeze blocaje.

De notat că, până la amenajarea propriu-zisă a intersecției cu sens guratoriu, e nevoie de parcurgerea a mai multor etape, pentru care e nevoie de o perioadă relativ lungă (chiar și câțiva ani), mai spun reprezentanții primăriei municipiului Ungheni. Pentru început, va fi elaborat proiectul tehnic de execuție, cu suportul Reprezentanței Fundației „Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova (Solidarity Fund PL in Moldova), рrin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru în cadrul proiectului „Acordarea asisteței autorităților рubliсе locale urbane din RDC în consolidarea capacităților administrative și de planificare în procesul de dezvoltare și revitalizare urbană”. Vor urma apoi și alte etape.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *