Serviciul 112 nu va fi afectat dacă va fi deconectată energia electrică. MAI a pus în aplicare Planul de Contingență

Ministerul Afacerilor Interne informează că odată cu întreruperea energiei electrice din seara zilei de 15 noiembrie a.c., în mai multe localități din țară și unele zone ale capitalei, a fost pus în aplicare Planul de Contingență Național al MAI, pentru situații generate de deconectări de la rețelele electrice.

Acest document prevede măsuri și acțiuni speciale de asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor, precum și asigurarea funcționării activităților la sediile instituționale, în cazul deconectărilor de la sistemul energetic.

Potrivit unui comunicat al MAI, pe perioada în care nu a funcționat sistemul energetic în anumite zone din țară, cele 3 dispecerate de bază ale IGSU, care asigură serviciul 112, nu a avut nici o întrerupere de energie, datorită sistemelor de rezervă pentru alimentare cu energie electrică. La fel, s-a procedat în cazul punctelor de trecere a frontierei, stațiilor de pompieri și salvatori, dispeceratelor de poliție. În unele inspectorate teritoriale de poliție, energia electrică a fost întreruptă pentru o perioadă de până la jumătate de oră. La această oră toate sediile sistemului afacerilor interne sunt conectate la energie electrică, fiind restabilită alimentarea cu electricitate în toată țara.

MAI asigură cetățenii că forțele sistemului afacerilor interne sunt prezente la datorie în orice moment și în orice situație, pentru a-i proteja și a le asigura securitatea socială.

Întrucât, bombardamentele Rusiei asupra sistemului energetic din Ucraina afectează grav rețelele energetice, MAI recomandă cetățenilor să economisească energia electrică la maxim, pentru a nu se crea suprasarcini în rețele, care pot determina deconectări în regim automat, se mai menționează în comunicat.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *