Vremea se înrăutățește. Șoferii sunt îndemnați să-și echipeze mașinile corespunzător

În contextul codului galben emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pentru zile următoare, conducătorii auto sunt rugați să-și echipeze din timp unitățile de transport cu pneuri pentru exploatare pe timp de iarnă, iar în portbagaj să nu lipsească o lopată și un săculeț de nisip.

Totodată, din cauza acestei avertizări există posibilitatea ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Menționăm că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru 17-18 noiembrie Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. În perioada de referinţă se prevăd precipitații sub formă de ploaie, treptat trecând în ninsoare. „Vântul va prezenta intensificări din nord-vest în rafale de până la 15-18 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7°C”, indică SHS.

Reamintim, începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor şi pe timp de zi pentru a spori vizibilitatea în trafic. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere și este valabilă anual până pe 31 martie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *