Timp de 7 zile, aproximativ 200 de mii de oameni s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md

În câteva zile de când a fost lansată platforma online compensatii.gov.md, s-au înregistrat circa 200 mii de persoane. Potrivit Ministerului Muncii și Protecţiei Sociale, 145 244 de cereri au fost deja depuse și expediate spre procesare.

Prin intermediul acesteia vor fi stabilite categoriile de vulnerabilitate energetică a cetățenilor și achitate compensațiile pentru facturile la energie, transmite moldpres.md.

Reamintim că, pentru a beneficia de compensații, consumatorii casnici sunt îndemnați să se înregistreze pe platforma online compensatii.gov.md pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, în baza căreia va fi calculată mărimea compensației. În acest scop, au fost identificate cinci categorii de vulnerabilitate energetică – de la foarte ridicată până la non-vulnerabil. Celor care nu vor reuși să se înregistreze li se va atribui categoria medie de vulnerabilitate.

Este recomandată înregistrarea în sistem până la data de 15 noiembrie. La începutul lunii noiembrie, Guvernul urmează să aprobe tarife diferențiate pentru consumul de resurse energetice.

Pentru a ajuta persoanele să se înregistreze în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică” a fost lansată și o linie verde guvernamentală 0 8000 5000. Persoanele care nu au acces la echipamente IT sau nu au cunoștințe pentru a se înregistra online, pot apela la sprijinul asistenților sociali sau a bibliotecarilor din localitate.

În perioada rece a anului, din Fondul de vulnerabilitate energetică urmează a fi alocați circa cinci miliarde de lei pentru acordarea compensațiilor.

Platforma online compensatii.gov.md a fost lansată pe 12 octombrie curent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *