O ungheneancă a fost desemnată una dintre cei mai inovatori profesori din Republica Moldova

Sursa foto: Veronica Rotari
Pe 25 octobrie, a avut loc Gala „Profesor Inovator 2022”, unde Veronica Rotari împreună cu alți 21 de profesori au fost desemnați cei mai inovatori profesori din Republica Moldova.

Veronica Rotari este profesoară de chimie și fizică la Liceul „Mihai Eminescu” din Ungheni, coordonatoarea Grupului de Inițiativă Locală „Eminescienii” și director adjunct al liceului. Iar, în cadrul Galei, aceasta s-a învrednicit cu titlul de „Profesor Inovator 2022” Tekwill.

”Succesul este atunci când ai încredere în forțele proprii și când ceilalți cred în tine! Ajungând în categoria Profesor Inovator, între cei 22 profesori din țară, primul gând a fost către elevii mei care mă inspiră! Succesul meu, este succesul elevilor mei!” a scris pe rețele de socializare Veronica Rotari.

În cadrul acestei gale, profesorii au fost premiați pentru rezultatele remarcabile obținute, după ce au reușit să implementeze metode interactive de predare și să promoveze digitalizarea. Profesorii nominalizați au fost selectați din cei peste 1.000 de pedagogi din țară, care au finalizat cu succes programul de formare de vară al „Tekwill în fiecare școală”.

La un an de la lansarea proiectului educațional Tekwill în Fiecare Școală, cca 1.000 de profesori au urmat un program complex pentru a aduce în școli disciplinele viitorului, inclusiv: design grafic,  proiectare și dezvoltare web, inteligență artificială, video story telling,  inteligența emoțională în comunicare și altele. Grație dedicației și vocației profesorilor, circa 50.000 de elevi au acces la cursuri aliniate cu solicitările actuale de pe piața muncii.

Proiectul “Tekwill în Fiecare Școală” este implementat de Tekwill în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene , Suediei și alți donatori internaționali.

Reamintim că, Veronica Rotari a fost protagonista unui  podcast realizat de EXPRESUL din seria Ungheni #560. Puteți asculta AICI podcastul.

Sursa foto: Veronica Rotari

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *