Medicii oncologi din raioane au dreptul să prescrie investigații de înaltă performanță pentru pacienți

Foto simbol

Începând cu luna iulie, medicii oncologi din raioane au dreptul de a prescrie investigații de înaltă performanță persoanelor cărora le-au fost depistate pentru prima dată maladii oncologice, se menționează într-un comunicat.

Compania Națională de Asigurări în Medicină, în comun cu Institutul Oncologic, a extins dreptul de prescriere la servicii de înaltă performanță și mediciilor oncologi/responsabili pentru oncologie din Secțiile consultative a spitalelor raionale, cu scopul de a spori accesul și a micșora și mai mult timpul de așteptare la prima tomografie.

Anterior, biletul de trimitere pentru accesarea acestor investigații era eliberat de medicii specialiști de profil din cadrul Centrului consultativ diagnostic al Institutului Oncologic, iar timpul de așteptare a acestor pacienți la investigații s-a redus pe parcursul lunii iunie de la 45 de zile la 5 zile.

Menționăm, că în scopul sporirii accesului la serviciile sus-menționate, CNAM a semnat acorduri adiționale cu mai mulți prestatori de servicii medicale de înaltă performanță pentru peste 2000 de investigații în valoare totală de cca 4,8 milioane de lei. Investigațiile sus-menționate sunt efectuate de către șase prestatori publici și privați care au semnat contracte cu CNAM pentru acest tip de servicii.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *