Lucrările de pe strada Mihai Eminescu din Călărași – monitorizate și examinate

Sursa foto: ADR Centru

La Călărași a avut loc o vizită de monitorizare a lucrărilor în cadrul proiectului „Valorificarea potenţialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni”), scrie adrcentru.md.

Echipa de lucru din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru împreună cu beneficiarul și responsabilul tehnic au examinat volumul și calitatea lucrărilor care se execută pe șantier. La etapa actuală se desfășoară lucrări ce țin de executarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale cât și montarea bordurilor. S-a stabilit că acestea decurg conform graficului de execuție.

„Prin realizarea acestui obiectiv se propune asigurarea securității circulației atât a transportului rutier cât și a pietonilor”, au menționat reprezentanții ADR.

Pe acest tronson al străzii vor fi amenajate trotuare pentru pietoni, va fi reabilitat carosabilul cât și organizate spații speciale pentru parcarea transportului. Reconstrucția acestui drum va facilita accesul și interconexiunea obiectivelor turistice care au fost reconstruite în cadrul acestui proiect, cum ar fi Muzeul de etnografie și cultură din orașul Călărași, Aleea scriitorilor și Estrada de vară.

Valoarea contractului de antrepriză constituie peste 18 milioane de lei, contribuția beneficiarului fiind de 10% din costul investiției .

Menționăm că startul lucrărilor pentru reconstrucția capitală a străzii Mihai Eminescu din orașul Călărași a fost dat la 13 iunie, anul curent. Iar finalizarea lucrărilor de reconstrucție este preconizată pentru primăvara anului 2023.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *