În premieră, Ungheniul va fi gazda unui Festival Transfrontalier de Muzică Folk

Scuarul Locomotivei

Pentru prima dată, la Ungheni va fi organizat un Festival Transfrontalier de Muzică Folk „Unfolk”. Acesta se va desfășura pe data de 29 iulie, în Scuarul Locomotivei, cu începere de la ora 20:00.

În cadrul acestui Festival vor evolua mai mulți artiști autohtoni, precum: Vali Boghean, Ion Razza, Victor Buruiană, Anatol Rudei, Vasile Lupu-Cetireanu, Aliona Leșanu, dar și artiști din România: Zoltan Octavian Butuc din București, Corina și George Nica din Brașov, Virgil Gospodari din Vrancea, Mihaela Stoica din Giurgiu.

Menționăm că Festivalul Transfrontalier de Muzică Folk „Unfolk” se organizează la inițiativa cantautoarei Aliona Leșanu. Potrivit ei, pregătirile pentru acest festival sunt pe ultima sută de metri. „Îmi doresc să fie un festival inedit”, a subliniat ea.

Concertul va dura 4 ore. La final, toți participanții vor urca pe scenă și vor cânta împreună două piese la chitară, dintre cele mai cunoscute. „Astfel pe scenă vor fi prezente toate cele 11 chitare”, a făcut o paranteză, Aliona Leșanu.

Totodată, organizatoarea evenimentului și-a exprimat dorința ca festivalul Transfrontalier de Muzică Folk să aibă continuitate. „Și sperăm că anul viitor va fi luat sub egida Ministerului Culturii deoarece anul acesta nu a fost posibil. Deja pe parcurs vom vedea dacă va deveni unul anual sau bienal, deoarece avem o situație mai incertă din cauza războiului din Ucraina. De asemenea ne dorim ca să fie transformat într-un festival – concurs”, a mai spus Aliona Leșanu.

Festivalul va continua și pe 30 iulie, la Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din Ungheni, unde Aliona Leșanu este directoare. Acolo va fi organizată o tabără de folk cu foc de tabără.

De menționat că Festivalul Transfrontalier de Muzică Folk „Unfolk” va avea loc sub umbrela a 560 de ani, pe care-i împlinește municipiul Ungheni în luna august. „Folkul este mai puțin cunoscut aici la noi, însă în România, folkul e la el acasă. Cam asta încerc să fac, să aducem folkul aici, la Ungheni”, a conchis Aliona Leșanu.

Despre alte planuri ale Alionei Leșanu pentru această vară, puteți asculta în PODCASTUL #560

 

Gabriela Boxan

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *