Podcast #560 / Aliona Leșanu, omul potrivit la locul potrivit

Echipa Expresul lansează o nouă serie de podcasturi: #560, dedicată aniversării a celor 560 de ani ai orașului Ungheni.  În această serie de podcasturi vom vorbi cu oameni ale căror fapte inspiră și care contribuie la dezvoltarea și promovarea orașului Ungheni.

Prima invitată este cantautoarea Aliona Leșanu.  Este o fire energică și o mare iubitoare de artă. Acum 5 ani, a decis să se mute, împreună cu familia, la Brașov, România. Acolo, avut o viață frumoasă și împlinită, fiind înconjurată de oameni interesanți și talentați. Și-a făcut noi prieteni, dar și-a redescoperit și vechile pasiuni – cum ar fi cântatul la chitară. În timpul pandemiei, a decis să se reîntoarcă acasă, la Ungheni, unde a lansat și primul ei album de muzică folk – Revenire.

În ultimul an, Aliona  și-a dedicat o mare parte de timp creației – a scris versuri și muzică, dar a și preluat, de curând administrarea Centrului Multifuncțional Regina Maria din Ungheni, unde este directoare. Spune că la Centrul Regina Maria se urzesc planuri mari și proiecte ambițioase pentru această vară,  cum ar fi primul festival de folk, în colaborare cu parteneri din România, dar și o clacă pentru construcția unei case muzeu, unde copiii și maturii vor putea să-și înmoaie picioarele în lut și să-l calce, așa cum se făcea pe vremuri.

Podcasturile sunt realizate în cadrul proiectului #560, realizat de Expresul și finanțat de Internews Moldova.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *