Ziua Eroilor români a fost sărbătorită la Medeleni

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

La Medeleni a fost sărbătorită Ziua Eroilor români. Ieri, 2 iunie, la monumentul din sat s-au adunat zeci de oameni puntru a comemora eroii români de pe ambele maluri ale prutului.

Sorin Badulescu, Consulul României la Ungheni, a declarat pentru NordNews că : ”Sunt 102 ani de la jertfa eroilor români de pe ambele maluri ale râului Prut, atât militari, cât și civili, pentru independența țării, pentru libertatea și unitatea poporului român. Este o năzuință pe care trebuie să o avem în mintea noastră în fiecare zi pentru a motiva toate faptele de solidaritate dintre noi”.

De la eveniment nu au lipsit rudele celor care au luptat pentru libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului românesc.

Și tata socru, Ciuvaga Chiril, a luptat în război de partea română. A fost dus în lacăr de concentrare pentru că ar fi luptat de cealaltă parte. În 1949, împreună cu părinții și sora lui au fost ridicați în Siberia”, a povestit Iulia Ciuvaga, directoarea Liceului Teoretic Sculeni.

În această zi, mai multe biserici din țară și de peste hotare au oficiat pomenirea tuturor eroilor români căzuți.

„Am dorit cu mare preț și cu ajutorul oamenilor de bună credință să ridicăm acest monument în amintirea eroilor care au căzut aici când a fost război. Am vrut să nu uităm nici istoria, nici neamul și am făcut această legătură cu satul Medeleni de dincolo de Prut. Este un sat întreg despărțit de curgerea râului”, a spus Florin-Mihai Acatrinei, parohul Bisericii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Ierarh Nectarie”.

Ziua Eroilor români este sătbătorită anual odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului acest lucru a fost stabilit la date de  4 mai 1920. De asemenea aceasta este o sărbătoare națională din România.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *