Strada Mihai Eminescu din orașul Călărași va fi renovată

Strada Mihai Eminescu, Călărași, sursa: 999.md

La Călărași va fi renovată strada Mihai Eminescu. În acest sens a fost semnat un contract de antrepriză de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Consiliul raional Călărași, Primăria orașului Călărași și întreprinderea desemnată pentru lucările de reparație.

Acesta este parte a proiectului regional „Valorificarea potenţialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova (raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni)”.

Respectiv vor fi renovați 1,4 km de drum, această porțiune unește mai multe obiective turistice importante din orașul Călărași: Scena-amfiteatru, Muzeul de Istorie şi Etnografie, Aleea Clasicilor și alte atracții turistice din zonă.

Potrivit autorităților locale, acest proiect are ca scop sporirea activității turistice a Regiunii de Dezvoltare Centru prin reabilitarea infrastructurii fizice aferente obiectivelor turistice din orașul Călărași.

Lucrările de reconstrucție vor începe la data de 13 iunie curent, iar valoarea contractului de antrepriză constituie 18 280 869.80 lei (aproape un milion de euro), contribuția beneficiarului fiind de 10% din costul investiției. Proiectul este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțat de beneficiarii proiectului.

Sursa: noi.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *