Unghenenii şi călărăşenii premiaţi la Festivalul-concurs național de muzică și dans popular „La Vatra Horelor”

Sursa foto: Cncppci Chisinau

Ansamblurile de dans popular „Hora de la Prut” din Ungheni şi „Renaşterea” din satul Răciula, raionul Călăraşi, inclusiv orchestra de muzică populară „Drăgaica” din satul Pîrlița, au fost premiate, duminică, 5 iunie, în cadrul Festivalul-concurs național de muzică și dans popular „La Vatra Horelor”, organizat la Orhei.

Respectiv, la categoria ansambluri de dans popular:

  • Ansamblul de dans popular „Hora de la Prut” din municipiul Ungheni împreună cu coregraful Tudor Babin au obţinut premiul I.
  • Ansamblul de dans popular „Renaşterea”din satul Răciula, raionul Călăraşi, coregraf Ana Benderschi au reuşit să obţină premiul II.

La categoria orchestre de muzică populară:

  • Orchestra de muzică populară „Drăgaica” din satul Pîrlița, împreună cu dirijorul Nicolae Arap, a obţinut premiul II.

Festivalul a avut drept scop promovarea și valorificarea melodiilor și dansurilor folclorice de la vatra etnografică și îmbogățirea repertoriului formațiilor cu creații artistice valoroase.

Acest eveniment a fost organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în colaborare cu Secția Cultură a Consiliul Raional Orhei. Iar la concurs au participat în total 18 ansambluri şi ochestre de muzică populară din ţară.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *