O ludotecă pentru copii și mămici a fost lansată la Ungheni

În incinta Palatului de Cultură din mun. Ungheni a fost deschisă o ludotecă a picilor și mămicilor. Acest lucru a fost posibil grație Junior Chamber International (JCI) Ungheni, care a implementat proiectul „Ludoteca Picilor și Mămicilor”. Duminică, 15 mai, a avut loc lansarea acestuia.

„Scopul proiectului este de a răspunde nevoilor imediate de suport psihosocial pentru copiii, femeile și fetele refugiate din Ucraina”, ne spune Marina Zamă, președinta JCI Ungheni.

Această inițiativă este implementată cu susținerea Terre des hommes Moldova, în cadrul Proiectului „Toleranță zero față de violența în familie în regiunile Cahul și Ungheni”, parte a Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen in raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF. „Suntem convinși că acest proiect va fi un punct de comunicare între familiile refugiate și comunitatea din Ungheni, va favoriza și mai mult climatul de interacțiune. Suntem bucuroși că suntem aici, împreună cu voi”, a subliniat Ina Stoian, reprezentanta Terre des hommes Moldova, prezentă la eveniment.

În cadrul proiectului, copiii împreună cu mamele vor beneficia de susținerea psihologului, de servicii informative și activități ludice, care vor fi organizate sistematic cu scopul de a crea un mediu prielnic și favorabil atât pentru refugiații ucraineni, cât și pentru familiile social vulnerabile din municipiul Ungheni. „Mi-a atras atenția multitudinea de jocuri care sunt în ludotecă, acestea oferind oportunitatea pentru fiecare copil care va veni aici de a-și dezvolta unele abilități sau competențe. Eu cred că vom avea doar beneficii din ceea ce a fost creat aici”, a subliniat și Olga Popa, șefă adjunctă a Direcției Educație Ungheni.

După partea oficială, copiii prezenți au avut parte de multă distracție, muzică și jocuri.

—————————————————————————————————————————————————

Articolul este realizat în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Părerile și opiniile exprimate aici aparţin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *