Un nou pas spre modernizarea municipiului Ungheni. Acesta va deveni unul SMART

Consiliul Municipal a aprobat Programul SMART City (oraș inteligent) și Рlаnul de асțiuni реntru municipiul Unghеni реntru аnii 2021 – 2025.

Este vorba de un program ambițios, prin care se dorește ca Ungheniul să devină cu adevărat un oraș inteligent, unde să fie utilizate la maximum noile tehnologii, care contribuie la îmbunătățirea productivității și inovațiilor (spre exemplu, digitalizarea serviciilor publice), la un management mai eficient, un control și gestionare de la distanță a rețelelor urbane, a infrastructurii publice etc.

Utilizarea aplicațiilor și serviciilor SMART vor îmbunătăți, cu siguranță, eficiența energetică, vor apărea noi oportunități economice, se vor îmbunătăți rezultatele sociale etc.

De notat că programele și strategiile de dezvoltare urbană SMART au apărut, în ultimele decenii, în întreaga lume și au un impact pozitiv asupra comunităților. Un Program SMART îl are, de acum încolo, și municipiul Ungheni.
Cei ce doresc să ia cunoștință de Programul integral SMART City Ungheni (oraș inteligent) / 2021-2025, pot accesa pagina web a primăriei: www.ungheni.md / Strategii și programe.

Puteți audia și Podcastul ExpresPlus, unde Dionisie Ternovschi, viceprimarul municipiului Ungheni, explică ce înseamnă acest concept.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *