Acces mai rapid la investigații de înaltă performanță pentru pacienții oncologici depistați primar

Imagine simbol, sursa: sanoteca.md

Persoanele cărora le-au fost depistate pentru prima dată maladii oncologice vor putea beneficia mai rapid de prima investigație de înaltă performanță pentru inițierea cât mai degrabă a tratamentului. Este vorba de tomografie și tomografie computerizată și de imagistică prin rezonanţă magnetică. În scopul sporirii accesului și micșorării timpului de așteptare la aceste servicii, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a semnat acorduri adiționale cu mai mulți prestatori de servicii medicale de înaltă performanță pentru mai mult de 2000 de investigații în valoare totală de circa 4, 8 milioane de lei.

Procedura și modul de prescriere și acordare într-un timp mai scurt a acestor servicii au fost abordate luni, 6 iunie, în cadrul unui webinar la care au participat reprezentanții CNAM, ai Institutului Oncologic și prestatori de servicii medicale de înaltă performanță.

Potrivit lui Ion Dodon, directorul general al CNAM „Compania Națională de Asigurări în Medicină depune toate eforturile pentru ca pacienții cu maladii oncologice primar depistați să aibă acces mai rapid la prima investigație de tomografie și rezonanță magnetică, pentru ca persoanele să înceapă cât mai degrabă tratamentul. Vom solicita un raport separat pentru volumul de investigații de înaltă performanță prestate acestor pacienți. De asemenea, vom urmări în ce măsură se reduce timpul de așteptare la investigațiile respective”.

În prezent, timpul mediu de așteptare a pacienților depistați primar cu maladii oncologice la investigațiile de înaltă performanță este de 45 de zile.

Menționăm că biletul de trimitere pentru accesarea acestor investigații este eliberat de către medicii specialiști de profil din cadrul Centrului consultativ diagnostic al IMSP Institutul Oncologic. Investigațiile sus-menționate sunt efectuate de către șase prestatori publici și privați care au semnat contracte cu CNAM pentru acest tip de servicii.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *