Ungheniul ocupă un loc de frunte după numărul olimpicilor la nivel național. Aceștia au fost premiați

Premianții locului I la olimpiadele naționale

Raionul Ungheni are cei mai mulți olimpici la nivel național, 37 la număr. Iar pe 30 mai, la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni s-a desfășurat „Gala olimpicilor”, ediția 2022. Iar în acea zi, munca tuturor elevilor olimpici din raion, a fost răsplătită cu apalauze, diplome, cuvinte frumoase și premii bănești.

„Noi vom fi întotdeauna în spatele vostru, ne vom bucura pentru voi acolo unde sunteți, iar acum, cunoștintele voastre trebuie să fie transformate deja în parctică, ceea ce nu este deloc ușor”, li s-a adresat olimpicilor, Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni.

De subliniat că dintre cei 37 de olimpici, 13 elevi s-au ales cu mențiune la una dintre olimpiadele naționale, 11 – s-au învrednicit de locul III, 8 elevi s-au învrednicit de locul II, iar 4 – de locul I și un loc II la nivel internațional.

„Noi vrem ca despre voi, olimpicii, peste ani să se vorbească doar de bine”, a mai adăugat Iulia Pancu, felicitându-i atât pe elevii olimpici, cât și pe cadrele didactice care stau în spatele elevului, dar și managerii școlari.

„Sunt încântat să văd un număr atât de mare de olimpici în raionul Ungheni. Poate nu suntem bogați în resurse minerale, dar suntem bogați în resurse omenești: elevi talentați, profesori devotați muncii. Vă doresc să atingeți culmile propriilor ambiții, nu cedați în fața greutăților, voi sunteți viitorul țării noastre”, li s-a adresat olimpicilor și Andrei Grițco, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

De menționat că Liceul „Vasile Alecsandri” are cei mai mulți elevi olimpici la disciplinele limba rusă și limba engleză – câte trei la număr, dintre toate instituțiile din alte raioane din țară.

„Pentru mine, acest an de studii a fost cel mai productiv”, a spus Nicoleta Budeanu, elevă în clasa IX la Liceul „Vasile Alecsandri”, care s-a învrednicit de locurile I la olimpiada națională la limba română și limba franceză, după care a mai adăugat: ”Aceste rezultate reprezintă o încununare a muncii depuse pe parcursul mai multor ani iar faptul că am obținut din prima încercare locuri de frunte, am câștigat o mai mare încredere în forțele proprii”.

Și la Călărași s-a desfășurat „Gala Performanței” unde, pe 26 mai au fost trecute în revistă rezultatele elevilor și cadrelor didactice din raionul Călărași.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *