Platforme de odihnă pentru șoferii de autocamioane ce așteaptă în vamă

Captură video, sursa: IGSU

Săptămâna trecută, în punctul de trecere a frontierei Sculeni au fost instalate platforme de odihhă și recreere destinate conducătorilor autocamioanelor care se află în coloane de așteptare pentru perfectarea procedurilor de trecere a frontierei.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) această decizie a fost luată în scopul fluidizării transportului marfar. În contextul fluxului sporit de camioane pe sensul de ieșire din Republica Moldova, precum și în vederea asigurării suportului logistic pentru șoferii transportului marfar.

Respectiv, conducătorii auto pot beneficia de apă potabilă se pot odihni în corturi, sunt create condiții necesare de igienă, hrană, prim ajutor calificat, securitate, comunicați, dar și blocuri sanitare.

Deasemenea, aici, șoferii pot aștepta în siguranță, dar și pot utiliza serviciile oferite de salvatori pentru ca așteptarea procedurilor vamale să nu fie istovitoare. Mai mult, în urma instalării grupurilor sanitare, fiecare conducător auto poate avea grijă de igienă personală, iar în corturile dislocate pe platforme, oamenilor li se oferă posibilitatea să-și prepare hrană, dar și să se odihnească pe paturile pliante amplasate în interior.

Astfel de platforme au fost instalate pe drumul public național M1 Chișinău – Leușeni și la Punctele de trecere a frontierei la Sculeni și Giurgiulești.

Iar pentru ca platformele instalate de IGSU să fie complet funcționale, autoritățile publice locale sunt gata să ofere servicii de curățare a sistemelor de canalizare.

În suportul IGSU a venit Agenția pentru refugiați UNHCR care au oferit corpuri de iluminat și de alimentare a echipamentelor electronice care pot fi folosite de șoferi în momentul staționării și aflării acestora pe insule.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *