Un nou program de angajare pentru refugiații ucraineni în sectorul agricol

Sursa foto: infoescola.com

Cultivating New Frontiers in Agriculture (CNFA) Moldova în parteneriat cu Agrobiznes lansează un program care se axează  pe angajarea refugiaților ucraineni în sectorul agricol din Republica Moldova, relatează agrobiznes.md.

Scopul proiectului este de a identifica și crea oportunități de angajare pentru refugiați și de a contribui în același timp la atenuarea deficitului cronic de forță de muncă în agricultură.

Astfel, CNFA Moldova și Agrobiznes își propun crearea unei platforme ce va face conexiune între fermierii moldoveni și refugiații ucraineni aflați în cautarea unei surse de existență.

Cum va funcționa platforma:

Agrobiznes va colecta și plasa pe o hartă interactivă date privind cererea și oferta de muncă existente în sectorul agricol.

Producătorii interesați să plaseze anunțuri de căutare a lucrătorilor, o pot face gratuit pe canalul de telegram Agrobiznes Jobs. Pentru o mai bună înțelegere a anunțurilor este recomandat ca textele să fie scrise în limbile rusă, ucraineană sau engleză.

Pe platformă pot fi plasate informații privind angajarea la munci sezoniere, dar și oferte de lucru pe termen lung, iar prin aceasta proiectul va contribui inclusiv la reducerea exodului peste hotare al tinerilor specialiști moldoveni.

Ofertele de muncă plasate de fermieri vor fi promovate în rândul refugiaților, precum și pentru cetățenii moldoveni doritori să activeze în agricultură, inclusiv absolvenții instituțiilor de învățământ cu profil agricol.

Notă:

Potrivit statisticilor oficiale, de la declanșarea actualului conflict armat din Ucraina, peste 300 de mii de refugiați au trecut granița cu Republica Moldova, iar aproximativ unul din trei a decis să rămână în țara noastră.

Proiectul este finanțat de Cultivating New Frontiers in Agriculture (CNFA), organizație internațională pentru dezvoltarea agriculturii specializată în elaborarea și implementarea de initiațive durabile, bazate pe antreprenoriat.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *