„Cupa Călăraşi”. Compionatul internaţional la lupte libere a ajuns la a 39-a ediţie

Sursa foto: Școala Sportivă Specializată de Rezerve Olimpice or. Călărași

Pentru o zi, oraşul Călăraşi a devenit epicentrul luptelor libere. Iar stadionul de mini-fotbal din oraşul Călăraşi a fost neîncăpător.

La sfârşitul lunii mai, aici s-a desfăşurat campionatul internaţional la lupte libere „Cupa Călăraşi” care a ajuns la cea de a 39-a ediţie. Acesta a fost organizat la Şcoala Sportivă Specializată de Rezerve Olimpice din Călăraşi, care a pregătit de-a lungul anilor campioni mondiali şi europeni.

Peste 270 de tineri sportivi din Moldova, România, Germania, Ialia şi Ucraina au concurat pentru Cupa Călăraşi.

Unul dintre participanţi, Ionuţ Triboi, spune că acest campionat la care participă este unul foarte important pentru el, pentru că îl pregăteşte pentru alte competiţii la nivel internaţional.

Iar antrenorul Grigore Ciorici spune că a participat anterior şi ca sportiv, iar acum îşi susţine elevii ca antrenor. ” Este foarte bine pentru copii să participe la campionate unde sunt şi partcipanţi din alte ţări, pentru că astfel pot să-şi dezvolte capacităţile şi să aprecieze munca pe care o fac zi de zi”, a menţionat el.

Potrivit lui Constantin Cobîlean, directorul Şcolii Sportive Specializate de Rezerve Olimpice, scopul acestui campionat este de a promova luptele libere. În acest an Şcoala Spotivă împilneşte 60 de ani de la fondare. „Am venit la lucru, în calitate de antrenor în anii 80. Atunci s-a deschis şi secţia de lupte libere. După 2 ani, am început să organizăm turneul în diferite locaţii, dar de câţiva ani am decis să-l facem afară, la aer”, povesteşte directorul.

De menţionat că în 2017, Asociaţia Presei Sportive l-a desemnat pe directorul Constantin Cobîlean „antrenorul anului 2017”. Tot în 2017 i-a fost acordat şi titlul de cetăţean al oraşului Călăraşi. Constantin Cobîlean deţine şi alte distincţii: antrenor emerit în cultură fizică şi sport, ordinul Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Spor, medalia „Meritul Olimpic”, ordinul „Gloria Muncii”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *